Zaproszenie na targi WorldFood Poland 2023

wfe4.jpg

Organizatorzy zapraszają producentów na biznesowe, międzynarodowe targi żywności – WorldFood Poland, które odbędą się w dniach 18-20 kwietnia 2023 r.

Targi WorldFood Poland to duże wydarzenie biznesowe dedykowane branży spożywczej, które odbędzie się już po raz dziewiąty w Warszawie, w EXPO XXI. W ubiegłej edycji wzięło udział ponad 250 Wystawców z Polski i całego świata. Organizatorzy kładą szczególny nacisk na promocję polskiej żywności wśród przedsiębiorców z rynków międzynarodowych, wskazując duży potencjał polskich produktów i ich konkurencyjność. Przedsięwzięciem powinni zainteresować się zwłaszcza producenci zainteresowani współpracą z kupcami z sieci handlowych i sektora HoReCa. Szczegółowe informacje o targach dostępne są na dedykowanej stronie https://www.worldfood.pl/ - poniżej wybrane informacje.

Dlaczego warto rozważyć udział w targach WorldFood Poland?

- możliwość prezentacji oferty firmy,
- nawiązanie nowych kontaktów handlowych,
- pozyskanie nowych partnerów biznesowych z kraju i zagranicy,
- promocja i rozpowszechnienie informacji o firmie,
- wymiana doświadczeń i poszerzenie wiedzy, m.in. poprzez udział w praktycznych seminariach, panelach dyskusyjnych,
- zapoznanie się z nowoczesnymi technologiami i ofertą firm z branży spożywczej,
- wydarzenie business to business – odwiedzający targi to specjaliści o ściśle sprecyzowanych celach biznesowych.

Odwiedzający targi:

- Dystrybucja, import i eksport - 75%
- Sprzedaż hurtowa i detaliczna - 58%
- Produkcja spożywcza - 31%
- HoReCa, kluby fitness, dietetycy - 22%
- Transport i logistyka - 8%
- Farmacja - 7%
- Stowarzyszenia, instytucje - 5%

Produkty poszukiwane przez Zwiedzających:

- Żywność organiczna 44%
- Inne produkty spożywcze 38%
- Produkty premium 30%
- Wyroby cukiernicze i piekarnicze 30%
- Kawa i herbata 27%
- Napoje bezalkoholowe 26%
- Owoce i warzywa 26%
- Dodatki do żywności 24%
- Napoje alkoholowe 22%
- Suplementy diety 22%
- Marka własna & Produkcja kontraktowa 20%
- Nabiał 20%
- Mrożonki 19%
- Mięso i drób 19%
- Technologia żywności 19%
- Ryby i owoce morza 18%
- Logistyka w temperaturze kontrolowanej 13%

Powrót na początek strony