Europejski poradnik dla serowarów

Ilustracja do artykułu flaga_EU.jpg

Europejski Poradnik Dobrych Praktyk Higienicznych w Produkcji Rzemieślniczych Serów i Produktów Mleczarskich jest źródłem dobrych praktyk, zatwierdzonym przez Komisję Europejską. Przypominamy i polecamy tę publikację wszystkim zainteresowanym.

Oficjalna prezentacja Poradnika miała miejsce w listopadzie 2017 r. w Brukseli. Jest on efektem dwuletniej pracy międzynarodowego zespołu autorskiego Europejskiej Sieci Farmerskich i Rzemieślniczych Serów i Produktów Mleczarskich – FACEnetwork. Warto się nim zainteresować, gdyż opracowanie jest kompleksowym zbiorem porad i wskazówek obejmujących wszystkie aspekty małego przetwórstwa mleka. Poradnik został zatwierdzony przez Komisję Europejską oraz wszystkie państwa członkowskie. 

Poradnik dostępny jest na stronach Komisji Europejskiej również w języku polskim [kliknij tutaj].

Powrót na początek strony