Inspiracje i przykłady - lista

  • yt
    Zachęcamy do obejrzenia filmów zrealizowanych na podstawie poradnika "Pracownia do pozyskiwania miodu w krótkim łańcuchu dystrybucji". Poruszamy w nich zagadnienia weterynaryjno-higieniczne, podatkowe i wiele innych.
  • Ilustracja do artykułu 200_380_blackKolor
    27 maj 2021, 14:45

    Serowarnia (wyroby mleczne)

    Województwo podlaskie słynie z wyrobu rzemieślniczego serów i innych produktów mlecznych. Osoby zainteresowane tego typu działalnością powinny zapoznać się z wiedzą, którą zgromadziliśmy przez lata współpracy z branżą.
  • Ilustracja do artykułu 200_380_blackKolor
    Wśród obiektów służących wytwarzaniu produktu lokalnego warto rozważyć koncepcję rolniczej wielofunkcyjnych przetwórni. Taki zakład może stanowić zaplecze produkcyjne na potrzeby przetworów oraz cateringu.
  • Ilustracja do artykułu 200_380_blackKolor
    27 maj 2021, 09:19

    Piekarnia

    Pieczywo, a chleb w szczególności, jest jednym z podstawowych produktów żywnościowych. Zdecydowanie nadaje się również na produkt lokalny. Dowiedz się jak zorganizować piekarnię.
  • Ilustracja do artykułu logo_PCPL_black
    27 maj 2021, 08:52

    Suszarnia rolnicza

    Jednym z najprostszych procesów przetwórczych, który z powodzeniem może być realizowany zwłaszcza przy gospodarstwie rolnym jest suszenie. Dowiedz się jak w nieskomplikowany sposób można zorganizować miejsce produkcji suszonych ziół lub owoców miękkich.
  • Ilustracja do artykułu logo_PCPL_black
    26 maj 2021, 13:08

    Kiszenie ogórków i kapusty

    Kiszenie jest nie tylko jedną z najbardziej tradycyjnych metod konserwacji żywności, lecz również bez wątpienia spożywanie produktów tego rodzaju jest wręcz niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Dowiedz się jak zorganizować miejsce produkcji.
  • Ilustracja do artykułu logo_PCPL_black
    26 maj 2021, 11:41

    Agrokuchnia

    Domowa kuchnia w niektórych formach działalności może stać się zapleczem produkcyjnym lub też miejscem gotowania posiłków. Z tym tekstem powinni zapoznać się zwłaszcza rolnicy prowadzący kuchnię agroturystyczną lub rolniczy handel detaliczny.
Powrót na początek strony