Zgłoś się do współpracy
Jak sądzisz - czy dane producenta łatwiej jest otrzymać, czy odgadnąć? Jeśli nie zakomunikujesz nam swej działalności, to możliwe, że nie będziemy o niej wiedzieć. Szanujemy też Twoją prywatność. Dowiedz się więcej.
Ankieta zgłoszeniowa producenta do wypełnienia celem współpracy z Samorządem Województwa Podlaskiego w ramach inicjatywy Podlaskiego Centrum Produktu Lokalnego. Po wypełnieniu ankiety należy zaznaczyć niezbędne zgody. Dane zgłoszeniowe zostaną przesłane dopiero po wciśnięciu przycisku wyślij. Więcej informacji na temat przystąpienia do Bazy PCPL można znaleźć pod ankietą, na dole strony.
Jesteś przetwórcą? Rolnikiem, który prowadzi sprzedaż bezpośrednią lub Rolniczy Handel Detaliczny? A może restauratorem, który dba o jakość, tradycję oraz lokalne pochodzenie surowców? Może dopiero nosisz się z zamiarem uruchomienia działalności? Nasza oferta nieodpłatnego wsparcia jest właśnie dla ciebie! Zgłoś się do współpracy. Wypełnij ankietę on-line!
Podlaskie Centrum Produktu Lokalnego zaprasza do udziału w wojewódzkiej akcji identyfikacji producentów. Warunkiem udziału w akcji jest wypełnienie ankiety on-line.
Naszym celem jest promocja lokalnych produktów i wsparcie podlaskich producentów, rolników, przedsiębiorców oferujących żywność najwyższej jakości, wytworzoną z surowców z naszego regionu. Ich identyfikacja prowadzona jest za pośrednictwem ankiety on-line, którą wypełniają bezpośrednio zainteresowani producenci.
Ankieta znajduje się na górze artykułu (po wyrażeniu zgód będzie można przejść do podawania danych).
Uwaga - jeśli potrzebujesz wsparcia związanego z wypełnieniem ankiety, prosimy o kontakt mailowy lub telefoniczny: tel. 85 66 54 826, produkty@wrotapodlasia.pl
Obejrzyj spot, który nadawaliśmy w TVP3 Białystok!
Kto powinien wypełnić ankietę?
Ankieta skierowana jest do przetwórców, rolników, wytwórców – w tym także do większych i mniejszych firm, które oferują żywność wysokiej jakości opartą o surowce pochodzące z terenu województwa podlaskiego. Z ankietą chcemy też dotrzeć do wszystkich, którzy myślą o uruchomieniu lub rozwijaniu swojej działalności w rolnictwie lub przetwórstwie.
Liczymy nie tylko na osoby i podmioty działające na obszarach wiejskich, ale też na firmy zlokalizowane w miastach, o ile wykorzystują surowce z najbliższej okolicy oraz dbają o jakość produktów, w tym także kultywują lokalne dziedzictwo kulinarne.
Interesuja nas też właściciele obiektów agroturystycznych oraz restauracji nastawionych na tradycyjną kuchnię opartą o lokalne surowce.
Jesteś producentem i już prowadzisz dystrybucję „prosto do klienta”
Zarządzasz małą lub dużą firmą w której dba się o jakość produktu, lokalne pochodzenie surowca oraz kultywuje się tradycje (może to być np. przetwórnia, tłocznia, masarnia, olejarnia, piekarnia, kiszarnia warzyw, kaszarnia itp.). Prowadzisz restaurację lub agroturystykę, w której można zjeść kartacza lub babkę ziemniaczaną z lokalnych ziemniaków?
Dopiero planujesz uruchomić, którąś ze wskazanych powyżej działalności i nie wiesz jakie sprawy należy załatwić celem dopełnienia formalności?
W każdym z tych przypadków koniecznie wypełnij ankietę!
Podlaskie Centrum Produktu Lokalnego – jakie korzyści dla producentów?
To udział w różnorodnych inicjatywach mających na celu zwiększenie opłacalności produkcji m.in. promocja w Internecie, broszurach, imprezach sprzedażowych. To również uzyskiwanie informacji o obowiązujących przepisach, a także wspólne dostawy np. do grup konsumenckich, stołówek, restauracji. Przede wszystkim jednak sukcesywnie odwiedzamy zgłoszonych producentów i realizujemy reportaże, które zamieszczamy m. in. w wojewódzkiej bazie produktów lokalnych.