Audycje radiowe o produktach z PCPL
O tym jak się tworzy podlaskie smaki, czy warto współpracować z Podlaskim Centrum Produktu Lokalnego, co jeszcze możemy zrobić by producentom w województwie podlaskim pracowało się lepiej opowiadają nasi partnerzy, producenci z regionu, w audycjach radiowych, które powstały w ramach w ramach Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020 na terenie Województwa Podlaskiego.
O swoich produktach i pasjach na antenie Polskiego Radia Białystok opowiadali:
Anna Brzosko – Miody z Rejonu Zielonych Płuc Polski
Grzegorz Sienkiewicz – Mydlarnia 4 szpaki
Małgorzata Dudojć - Dębowa Zagroda
Ewelina Walania – Restauracja Oranżeria w Hotelu Branickich
Kamila Zubrycka - Sobolewska – Olejowy Raj
Marcin Zalewski – The White Bear Coffee
Monika Górska – Bio Plant Natura
Dorota Puchalska – Restauracja Gospoda Ziemia Brańska
Anatol Rybak - Mini-Pasieka Lek-To
Ojciec Pojicusz i Ojciec Włodimyr Pejneko - Produkty mleczne z klasztoru pw. św. Dymitra Sołuńskiego w Sakach
Kornino - Mirosław Romaniuk
Pierogarnia Solana
Masarnia Czysta Dolina
Audycje powstały ze środków Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich.