Audycje radiowe o produktach z PCPL

Kompozycja produktów: w tym kiszonki w słoikach, ser podpuszczkowy

O tym jak się tworzy podlaskie smaki, czy warto współpracować z Podlaskim Centrum Produktu Lokalnego, co jeszcze możemy zrobić by producentom w województwie podlaskim pracowało się lepiej opowiadają nasi partnerzy, producenci z regionu, w audycjach radiowych, które powstały w ramach w ramach Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020 na terenie Województwa Podlaskiego.

O swoich produktach i pasjach na antenie Polskiego Radia Białystok opowiadali:

Anna Brzosko – Miody z Rejonu Zielonych Płuc Polski


Grzegorz Sienkiewicz – Mydlarnia 4 szpaki


Małgorzata Dudojć - Dębowa Zagroda


Ewelina Walania – Restauracja Oranżeria w Hotelu Branickich


Kamila Zubrycka - Sobolewska – Olejowy Raj


Marcin Zalewski – The White Bear Coffee


Monika Górska – Bio Plant Natura


Dorota Puchalska – Restauracja Gospoda Ziemia Brańska


Anatol Rybak - Mini-Pasieka Lek-To


Ojciec Pojicusz i Ojciec Włodimyr Pejneko - Produkty mleczne z klasztoru pw. św. Dymitra Sołuńskiego w Sakach


Kornino - Mirosław Romaniuk


Pierogarnia Solana


Masarnia Czysta Dolina

 

Audycje powstały ze środków Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich.

 

Powrót na początek strony