Zgłoś się do współpracy

Jesteś przetwórcą? Rolnikiem, który prowadzi sprzedaż bezpośrednią lub Rolniczy Handel Detaliczny? A może restauratorem, który dba o jakość, tradycję oraz lokalne pochodzenie surowców? Może dopiero nosisz się z zamiarem uruchomienia działalności? Nasza oferta nieodpłatnego wsparcia jest właśnie dla ciebie! Zgłoś się do współpracy. Wypełnij ankietę on-line!

Podlaskie Centrum Produktu Lokalnego zaprasza do udziału w wojewódzkiej akcji identyfikacji producentów. Warunkiem udziału w akcji jest wypełnienie ankiety on-line.

Naszym celem jest promocja lokalnych produktów i wsparcie podlaskich producentów, rolników, przedsiębiorców oferujących żywność najwyższej jakości, wytworzoną z surowców z naszego regionu. Ich identyfikacja prowadzona jest za pośrednictwem ankiety on-line, którą wypełniają bezpośrednio zainteresowani producenci.

Ankieta znajduje się na stronie producenci.wrotapodlasia.pl [otwiera nowe okno w przeglądarce w serwisie zewnętrznym]

Uwaga - jeśli potrzebujesz wsparcia związanego z wypełnieniem ankiety, prosimy o kontakt mailowy lub telefoniczny: tel. 85 66 54 826, produkty@wrotapodlasia.pl

Obejrzyj spot, który nadawaliśmy w TVP3 Białystok!

Kto powinien wypełnić ankietę?

Ankieta skierowana jest do przetwórców, rolników, wytwórców – w tym także do większych i mniejszych firm, które oferują żywność wysokiej jakości opartą o surowce pochodzące z terenu województwa podlaskiego. Z ankietą chcemy też dotrzeć  do wszystkich, którzy myślą o uruchomieniu lub rozwijaniu swojej działalności w rolnictwie lub przetwórstwie.

Liczymy nie tylko na osoby i podmioty działające na obszarach wiejskich, ale też na firmy zlokalizowane w miastach, o ile wykorzystują surowce z najbliższej okolicy oraz dbają o jakość produktów, w tym także kultywują lokalne dziedzictwo kulinarne.
Interesuja nas też właściciele obiektów agroturystycznych oraz restauracji nastawionych na tradycyjną kuchnię opartą o lokalne surowce.

Jesteś producentem i już prowadzisz dystrybucję „prosto do klienta”

Zarządzasz małą lub dużą firmą w której dba się o jakość produktu, lokalne pochodzenie surowca oraz kultywuje się tradycje (może to być np. przetwórnia, tłocznia, masarnia, olejarnia, piekarnia, kiszarnia warzyw, kaszarnia itp.). Prowadzisz restaurację lub agroturystykę, w której można zjeść kartacza lub babkę ziemniaczaną z lokalnych ziemniaków?
Dopiero planujesz uruchomić, którąś ze wskazanych powyżej działalności i nie wiesz jakie sprawy należy załatwić celem dopełnienia formalności?
W każdym z tych przypadków koniecznie wypełnij ankietę!

Podlaskie Centrum Produktu Lokalnego – jakie korzyści dla producentów?

To udział w różnorodnych inicjatywach mających na celu zwiększenie opłacalności produkcji m.in. promocja w Internecie, broszurach, imprezach sprzedażowych. To również uzyskiwanie informacji o obowiązujących przepisach, a także wspólne dostawy np. do grup konsumenckich, stołówek, restauracji.