Dofinansowane szkolenia dla MŚP

logoRIS.JPG

Prowadzisz MŚP w sektorze żywności wysokiej jakości? Potrzebujesz szkoleń? Zachęcamy do zapoznania się z ofertą dofinansowanych szkoleń w ramach projektu „Rozwój kapitału ludzkiego w sektorze żywności wysokiej jakości”.

Podlaskie Centrum Produktu Lokalnego zachęca, aby skorzystać z okazji i podnieść kompetencje zwłaszcza w obszarach: nadzoru nad bezpieczeństwem i higieną produkcji – w tym HACCP, opracowywania dokumentacji technologicznej do produkcji żywności oraz projektowanie nowych produktów spożywczych, w tym produktów z grupy żywności wygodnej i funkcjonalnej. Koordynatorem projektu działającym przy współpracy z PARP jest Fundacja Rozwoju Inteligentnych Specjalizacji. Oferta dotyczy następujących obszarów:

Obszar 1    Organizacja dystrybucji i sprzedaży produktów spożywczych
Obszar 2    Modyfikowanie składu i/ lub receptury istniejących produktów spożywczych
Obszar 3    Projektowanie procesów technologicznych i sposobu pakowania żywności
Obszar 4    Badanie potrzeb rynku żywnościowego w zakresie zaspokojenia oczekiwań konsumentów
Obszar 5    Opracowywanie dokumentacji technologicznej do produkcji żywności
Obszar 6    Organizacja i nadzorowanie produkcji wyrobów spożywczych
Obszar 7    Projektowanie nowych produktów spożywczych, w tym produktów z grupy żywności wygodnej i funkcjonalnej
Obszar 8    Zarządzanie i organizacja pracy pracowników w przemyśle spożywczym
Obszar 9    Organizacja zaopatrzenia zakładów produkcji żywności, w tym system oceny dostawców
Obszar 10    Kontrolowanie i ocenianie jakości produktów spożywczych
Obszar 11    Zapewnianie bezpieczeństwa w łańcuchu produkcji żywności
Obszar 12    Znakowanie i certyfikacja produktów spożywczych
Obszar 13    Planowanie i logistyka w procesie produkcji żywności
Obszar 14    Wykorzystywanie systemów wspomagania komputerowego w produkcji żywności
Obszar 15    Produkcja wyrobów spożywczych z wykorzystaniem maszyn i urządzeń
Obszar 16    Operator maszyn i urządzeń przemysłu spożywczego

Szkolenia organizowane są w formie dogodnej dla przedsiębiorcy - w tym lokalnie oraz on-line. Przedsiębiorcy mają możliwość zaproponować również własnych szkoleniowców, jeśli nimi dysponują. Szczegółowych wyjaśnień udziela Menedżer projektu: tel. 736 749 420.

Powrót na początek strony